Βιογραφικό

Η Ελένη – Μαρία Σίδερη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσε στην Αρκαδία απ’ όπου και κατάγεται. Είναι απόφοιτος της  Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με δύο ειδικότητες, 1) Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς και 2) Ευρωστία & Υγεία, στο πλαίσιο της οποίας διδάχθηκε μαθήματα με ποικίλη θεματολογία όπως, Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών, Πρόληψη Τραυματισμών των Ασκούμενων, Άσκηση και Γυναίκα, Φυσική Δραστηριότητα και Γήρανση, Ανάπτυξη, Ωρίμανση και Άσκηση, Διατροφή: Αθλητική Απόδοση & Υγεία κ. α. Ως απόφοιτος του συγκεκριμένου κύκλου σπουδών είναι σε θέση να συνθέσει προγράμματα άθλησης για ασκούμενους όλων των ηλικιών, ασκούμενους που πάσχουν από κάποια πάθηση ή κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα με βασικό γνώμονα την ασφάλεια και την προαγωγή της ποιότητας ζωής.

Η ενασχόληση της με την διορθωτική άσκηση σύντομα την έκανε να εκτιμήσει τα οφέλη της μεθόδου Pilates έτσι το 2018 ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών στο Pilates Matwork & Equipment του Studio One με πιστοποίηση από τον Alan Herdman. Η εκπαίδευση της σχετικά με τη μέθοδο είναι απρόσκοπτη και συνεχής, παρακολουθώντας ποικίλα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με διαφόρους τομείς της άθλησης που την αφορούν όπως Clinical Pilates, Pilates Stick, CoreAlign, Σεμινάρια Παραδοσιακών Χορών, Σεμινάρια Ναυαγοσωστικής και Α’ Βοηθειών, Functional Training, Personal Training κ. α.

Επί σειρά ετών συμμετείχε σε χορευτικές ομάδες Ελληνικών Παραδοσιακών χορών. Τόσο στον τόπο καταγωγής της πριν την έναρξη των σπουδών της στην Αθήνα, όσο και έπειτα στο Λαογραφικό Χορευτικό όμιλο Χοροπαιδεία με δάσκαλο τον Βασίλη Καρφή. Η ενασχόληση της με τη διδασκαλία των Ελληνικών Παραδοσιακών χορών, που αφορούσε και κατά το ήμισυ το αντικείμενο των σπουδών της, δεν άργησε να έρθει. Το 2014 και για 4 χρόνια δίδαξε χορό σε ομάδες παιδιών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και σε τμήματα ενηλίκων.

Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται επίσης ενεργά και με το θέατρο, συμμετέχοντας στην θεατρική ομάδα Κράμα του θεατρικού εργαστηρίου Περιπλάνηση με δάσκαλο τον Κώστα Δελακούρα. Επιπλέον είναι δευτεροετής φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο οποίο έγινε δεκτή με κατατακτήριες εξετάσεις.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με studio Pilates και γυμναστήρια καθώς και με ασκούμενους σε πιο εξατομικευμένο πλαίσιο. Μερικές από τις μεθόδους εκγύμνασης με τις οποίες καταπιάνεται είναι: Pilates Matwork & Equipment, Ορθοσωμία, TRX, ασκήσεις με αντιστάσεις (όργανα), ασκήσεις με το βάρος του σώματος, προγράμματα αερόβιας άσκησης κ. α. Έχει συνεργαστεί για 2 χρόνια και με φυσικοθεραπευτήριο, κάνοντας Pilates σε άτομα με σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και διάφορες παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αποκατάσταση καρκινοπαθών κ. α.

Η Ελένη είναι συνεργάτης του Flow Studio Pilates από το 2019 και διδάσκει Pilates Matwork & Equipment, καθώς και το Dynamic Workout.