Βιογραφικό

Η Γεωργία Καλαντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα, απ’ όπου και κατάγεται. Η πρώτη επαφή της με την κίνηση ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών, με το χορό και το μπαλέτο, όπου είναι και η μεγάλη της αγάπη μέχρι σήμερα.

Είναι απόφοιτος της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, με ειδικότητα «Ευρωστία και Υγεία». Ο συγκεκριμένος κύκλος σπουδών σχετίζεται με τη δημιουργία προγραμμάτων άσκησης που αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασκούμενων, προάγοντας την ευεξία στη ζωή τους. Από την ειδικότητα αυτή διδάχθηκε μαθήματα όπως, φυσική δραστηριότητα και γήρανση, πρόληψη τραυματισμών, χρόνιες παθήσεις και άσκηση, αξιολόγηση και αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών κ. α.

Το 2020 ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών στη μέθοδο Pilates Matwork και Equipment, από την AF Studies, με στόχο την σωστή προσέγγιση στον σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης, που βελτιώνουν τη στάση σώματος, λαμβάνοντας υπόψιν τις μυοσκελετικές δυσλειτουργίες των ασκούμενων. Η εκπαίδευσή της σχετικά με την άσκηση δεν σταματά εδώ, καθώς παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια που σχετίζονται με τη μέθοδο Pilates και με άλλα είδη άσκησης, όπως functional training, core training, special needs & exercise κ.α.

Επειδή ο χορός παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εκπαιδεύεται και να παρακολουθεί μαθήματα σε επαγγελματικό επίπεδο, στον κλασσικό και σύγχρονο χορό, σε μεγάλες σχολές χορού της Αθήνας. Επίσης κατέχει και το πτυχίο Intermediate Foundation της Royal Academy of Dance (RAD).

Από το 2016 διδάσκει χορό σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών σε καλοκαιρινά camps. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με σχολές χορού και studio Pilates, σχεδιάζοντας πιο εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως Pilates Matwork και Equipment, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, με αντιστάσεις, ορθοσωμία, κ.α.

Έχει συνεργαστεί και με φυσικοθεραπευτήρια, όπου έκανε Pilates και θεραπευτική άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικές δυσλειτουργίες και χρόνιες παθήσεις όπως, νόσος Parkinson, άνοια, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.α.

Η Γεωργία είναι συνεργάτης στο Flow Studio Pilates από το 2021 και διδάσκει Pilates Equipment & Matwork.