Η Μαρία Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999, ενώ κατάγεται από τη Μήλο και το Streiermark της Αυστρίας. Η αγάπη της για την κίνηση και την άσκηση δημιουργήθηκε από την ηλικία των 5 ετών, όπου ξεκίνησε Ρυθμική Γυμναστική, την οποία συνέχισε μέχρι και 12 ετών.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το βόλεϊ μέχρι και την ηλικία των 20 ετών, συμμετέχοντας για 8 χρόνια στα πρωταθλήματα των Κορασίδων, Νεανίδων και έπειτα στη Β’ Εθνική κατηγορία γυναικών. Ακόμη, ασχολήθηκε και με το beach volley, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετέχοντας σε διάφορες διοργανώσεις.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο διδάχθηκε μαθήματα όπως Αρχές της Αποκατάστασης, Πρόληψη τραυματισμών, Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Εργοφυσιολογία, Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση Ασθενών, Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία, Νευρολογική Φυσικοθεραπεία κ.α. Μέσω των σπουδών της, απέκτησε και κλινική εμπειρία κάνοντας πρακτική σε μεγάλα νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, όπως είναι ο Ευαγγελισμός (ΜΕΘ/Ορθοπεδική Κλινική), το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Το 2020 ολοκλήρωσε με επιτυχία στον οργανισμό Studio One, τον κύκλο σπουδών της στο Pilates Matwork, με σκοπό την ένταξη της μεθόδου Pilates στο θεραπευτικό πλάνο των ασθενών της. Στη συνέχεια, το 2021 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Pilates Equipment, καθώς και στο Clinical Pilates (Θεραπευτικό Pilates) στον οργανισμό Base Training.

Μέσα από τις σπουδές στη Φυσικοθεραπεία και την εκπαίδευση της στη μέθοδο Pilates, θέτει ως βασικό της στόχο την αποκατάσταση των ασθενών της μέσω της θεραπευτικής άσκησης, βοηθώντας τους στην διαχείριση του πόνου, στη μυϊκή ισορροπία, την ορθοσωμία και την καλή φυσική κατάσταση.

Η Μαρία είναι συνεργάτης του Flow Studio Pilates από το 2021 και διδάσκει Pilates Equipment & Matwork.