Βιογραφικό

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών φοίτησε στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ, στο τμήμα «Ειδικός Κινησιοθεραπείας – Βοηθός Φυσικοθεραπευτή», ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα και στο Instituti Enrico Fermi στην Περούτζια της Ιταλίας. Αποφοίτησε το 2001 με τους τίτλους του «Ειδικού Κινησιοθεραπείας» και του “Massagioterapista” αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, εργαζόταν στο φυσικοθεραπευτήριο «Ιάσιμο», όπου ασχολείτο με ανθρώπους που είχαν σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα και παθήσεις, όπως κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, κακώσεις στην άρθρωση του γονάτου και του ώμου κ.ά. Κατά τον τελευταίο χρόνο των σπουδών της, είχε αναλάβει το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Ακαδημίας της Ηλιούπολης (Α1 Εθνική Γυναικών) από τη θέση του φυσικοθεραπευτή. Επίσης, τα καλοκαίρια παρείχε πρώτες βοήθειες σε τουρνουά τένις στα κλαμπ της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης.

Τον χειμώνα του 2001, ξεκίνησε την πρακτική της άσκηση στο φυσικοθεραπευτήριο «Ασκληπιείο» στην Αγία Παρασκευή, ενώ παράλληλα εργαζόταν δίνοντας πρώτες βοήθειες σε γήπεδα 5×5 στον Γέρακα. Από το 2002 έως το 2005, αναλαμβάνει το ανδρικό και γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Σπόρτιγκ στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Αμέσως μετά, το 2005, αναλαμβάνει την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Λαυρίου (Γ΄ Εθνική). Το 2006, μετά από πρόταση του Παναθηναϊκού για συνεργασία, εντάχθηκε στο γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης (Α1 Εθνική) ως φυσικοθεραπεύτρια.

Από το 2007 έως το 2011, εργάστηκε σε δύο κέντρα αποκατάστασης στη Γλυφάδα, του Δημήτρη Καραθανάση και το “Fisiokinesis” του Χρήστου Τσεκούρα. Στο τελευταίο γνώρισε και αγάπησε τη μέθοδο Pilates, την οποία χρησιμοποιούσαν ως τεχνική κινησιοθεραπείας και αποκατάστασης τραυματισμών, μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων, όπως ημιπληγίες, Parkinson κ.ά. Έτσι, το 2010 αποφασίζει να γνωρίσει καλύτερα τη μέθοδο και ξεκινάει πιο εντατικά μαθήματα Pilates. Την ίδια περίοδο ξεκινάει και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στο Pilates, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού οργανισμού Stott Pilates, υπό την καθοδήγηση της Αρσινόης Τσακαλογιάννη.

Γνωρίζοντας ήδη το ανθρώπινο σώμα από τις σπουδές της στη φυσικοθεραπεία, κατάφερε να εντρυφήσει στην κινησιολογία μέσα από το ασκησιολόγιο της μεθόδου Pilates. Η ολοκληρωμένη πρακτική και η εφαρμογή της μεθόδου έγινε στο studio “Fit for fun” της Αγγελικής Θεοχάρη στη Μύκονο, όπου έζησε και εργάστηκε για περίπου έναν χρόνο.

Η ανάγκη της να κατανοήσει ακόμη καλύτερα το ανθρώπινο σώμα την παρακινεί να ψάξει και για άλλες εναλλακτικές μεθόδους εκγύμνασης. Ξεκινάει, λοιπόν, να εκπαιδεύεται με την Αρσινόη Τσακαλογιάννη στη μέθοδο Gyrotonic® και Gyrokinesis®, δύο συγγενικές μεθόδους, των οποίων οι βασικές αρχές στηρίζονται στη yoga και τον χορό. Έτσι, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012, κάνοντας δύο ταξίδια στη Γερμανία, περνάει με επιτυχία τις εξετάσεις της και παίρνει τα επίσημα πτυχία του Gyrotonic® και Gyrokinesis® trainer.

Το 2015 ξεκινάει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στη νέα μέθοδο Corealign του Jonathan Hoffman, υπό την καθοδήγηση της Φανής Παπαρουπα. Την ιδια χρονιά παρακολούθησε το νεο πρόγραμμα Human Harmony υπό την καθοδήγηση του Jonathan Hoffman. Το 2018 παρακολούθησε το εκπαιδευτικο σεμινάριο Breast Cancer της Αλεξάνδρας Ρωσσοπουλου. Την άνοιξη του 2018 παρακολουθησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο Pilates for Injuries and Pathologies – Basi υπό την καθοδηγηση της Samantha Wood. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στο Prenatal and Postnatal Pilates του οργανισμού Mama’s Pilates – The Thoughtful Body, υπό την καθοδήγηση της Rachel Rafiefar, όπου πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις της.

Η Μαρία είναι βασική συνεργάτης του Flow Studio Pilates από το 2012. Διδάσκοντας Pilates Equipment, CoreAlign και Gyrokinesis®, βλέπει τη φιλοσοφία της για την άσκηση και την αποθεραπεία να παίρνουν μορφή με έναν πιο ολοκληρωμένο και ευχάριστο τρόπο.