Βιογραφικό

Η Βασιλική γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα, όπου είχε και την πρώτη της επαφή με την κίνηση και το χορό σε ηλικία τριών ετών. Κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας ασχολήθηκε με μπαλέτο, jazz, flamenco, μοντέρνο, σύγχρονο και δημιουργικό χορό, καθώς και με τον αυτοσχεδιασμό, αποκτώντας πτυχία από μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Αγγλίας (ISTD, RAD, SDBE). Διακρίθηκε επίσης δύο φορές στους Πανελλήνιους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Σύγχρονου Χορού το 1998 και 1999.

Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στην Αγγλία για σπουδές. Το 2002 αποφοίτησε από το Τμήμα Χορού (BA Hons Dance) του University of Leeds (UK). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με τον σύγχρονο χορό, τη χορογραφία και το Community Dance. Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα την «Ανάλυση του ρόλου και της λειτουργίας του χορού στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία». Στο τελευταίο έτος της σχολής παρακολούθησε πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια, όπως: «Ο χορός στα παιδιά και την εκπαίδευση», «Ο χορός σε άτομα με ειδικές ανάγκες (Dance Therapy)», «Ο χορός στην τρίτη ηλικία», «Ο χορός στις γυναικείες φυλακές (Dance in Prison)». Κατά τη διάρκεια του πτυχίου της είχε και την πρώτη της επαφή με το Pilates Matwork και Equipment το 1999. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μετακόμισε στο Λονδίνο, για να συνεχίσει της σπουδές της στον χορό.

Το 2003 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα, MSc Dance Science, από το Laban Centre for Movement & Dance – City University of London, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια χορού της Αγγλίας, με την εποπτεία της Emma Redding. Η εργασία του μεταπτυχιακού της είχε ως θέμα: «Σώμα και Χορευτής: μια έρευνα για τις σωματικές και ψυχολογικές επιδράσεις που ασκεί η εικόνα του σώματος (body image) σε χορευτές, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά χορευτικά υπόβαθρα». Την ίδια χρονιά παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων, με θέματα όπως «Dance Imagery» με τον Eric Franklin, «Laban Movement Analysis & Principles» με την τότε διευθύντρια σπουδών του Laban Centre Marion North, «Somatic Techniques» (Bartenieff Fundamentals & Feldenkrais technique) με τις Janet Kaylo και Susanne Lahusen.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της, το Pilates αποτελούσε μέρος της ζωής και του εβδομαδιαίου προγράμματός της. Τελειώνοντας, λοιπόν, τις ακαδημαϊκές της σπουδές η ανησυχία και η αγάπη για το σώμα την οδήγησαν στο να ακολουθήσει επαγγελματικά πλέον τη μέθοδο Pilates. Έτσι, το 2004 ξεκίνησε το Teaching Training στο Pilates Matwork σε έναν από τους σπουδαιότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Αγγλίας, το Pilates Foundation UK. Η εκπαίδευση έγινε στο The Place – London Contemporary School of Dance, υπό την καθοδήγηση τριών «χαρισματικών» εκπαιδευτριών, της Susanne Lahusen, της Hanna Jones και της Sonia Noonan. Το 2005, θέλοντας να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη μέθοδο Pilates, παρακολούθησε τα σεμινάρια στο Pilates Equipment του εκπαιδευτικού οργανισμού Polestar Pilates με τη Liz Bussey στο Λονδίνο. Το 2004-2005 παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, όπως: «Pilates και εγκυμοσύνη» με τη Rachel Swindle, «Connective Tissue & The Feet» με τον Gary Carter, «Pilates & Σκολίωση» με την Dominique Jansen, «Pilates στην τρίτη ηλικία» με την Ann Ballard, «Ασκήσεις Pilates για τραυματισμούς της μέσης και της ωμοπλάτης» με τη Suzanne Scott, «Το νευρικό σύστημα» με την Jennifer Bury και «Action Through Non-Action» με τον John Stirk. Παράλληλα, εργαζόταν στο Λονδίνο ως καθηγήτρια χορού και Pilates Instructor.

Μετά από 6 χρόνια σπουδών, σεμιναρίων και σκληρής εργασίας, με πολλές εμπειρίες και όρεξη για δουλειά, η Βασιλική γυρνά στην Ελλάδα, όπου ξεκινά αμέσως να εργάζεται. Αλλά και εκεί η δίψα για γνώση δε σταματά. Συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια γνωστών και αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών οργανισμών Pilates (Polestar, BASI, Peak Pilates) με θέματα: «Χρόνιοι πόνοι», «Οστεοπόρωση», «Τραυματισμοί της μέσης και της σπονδυλικής στήλης», «Τραυματισμοί στον αυχένα-ώμο-γόνατο», «Σκολίωση», «Pilates και εγκυμοσύνη» και πολλά άλλα, με κορυφαίους δασκάλους της μεθόδου όπως ο Alan Herdman, η Lolita San Miguel, ο Brent Anderson, η Elizabeth Larkam, ο Amit Younger, ο Richard Orbach, η Samantha Wood, η Caron Bosler, η Jennifer Pearlstein Reigle, η Theo van der Riet Botha κ.α.

Το 2014-2015 παρακολουθεί την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και πιστοποιείται επίσημα στην νέα μέθοδο CoreAlign® του Jonathan Hoffman, σε συνεργασία με την Balanced Body της Αμερικής, στο Springs Pilates & Dance Studio με τη Master CoreAlign instructor Φωτεινή Παπαρούπα. Το 2015 τελειώνει με επιτυχία το Postgraduate Training in Prenatal and Postnatal Pilates με τη Rachel Rafiefar και πιστοποιείται επίσημα από το The Thoughtful Body και το IPTA στη διδασκαλία Pilates σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά (Pre-Post Natal). Την ίδια περίοδο παρακολουθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με τον Anthony Lett και τον οργανισμό BASI Pilates στο Innovations In Pilates (Strasbourg – France). Τον Ιανουάριο του 2016 παρακολουθεί το ολοκληρωμένο σεμινάριο στη νέα μέθοδο Human Harmony με τον Jonathan Hoffman (ιδρυτή του CoreAlign®) στο Springs Pilates & Dance Studio – Athens.

Το 2017-2018 παρακολουθεί για 2η φορά τα σεμινάρια του Comprehensive Pilates Series – Teacher Training Course της Polestar Pilates USA, όπου και ολοκληρώνει την εκπαίδευση της με επιτυχία, και πιστοποιείται σαν Polestar Pilates Practitioner. Η ανάγκη για γνώση σε καινούργια πράγματα δεν σταματά και τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώνει με επιτυχία την εκπαίδευση της στο Aerial Pilates (εναέριο Pilates), του οργανισμού Air Control Pilates της Αγγλίας. Τέλος, το 2021 ολοκληρώνει και την πιστοποίηση του Level 3 in Pilates Matwork του οργανισμού Active IQ της Αγγλίας, υπό την εποπτεία της Rachel Rafiefar.

Η Βασιλική έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού και Pilates Instructor σε πολλές σχολές χορού, γυμναστήρια και studio Pilates στο Leeds, το Λονδίνο, την Αθήνα και τη Χαλκίδα από το 1999 έως σήμερα. Το 2011 το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με την ίδρυση του Flow Studio Pilates. Το studio ονομάστηκε Flow (Ροή), γιατί, εκτός από το ότι η ροή αποτελεί μια από τις βασικές αρχές του Pilates, είναι επίσης θεμελιώδης αρχή και βασική προϋπόθεση του χορού, μιας τέχνης που συντρόφευσε τη ζωή της για πάνω από 25 χρόνια.

Η Βασιλική διδάσκει Pilates Equipment, Pilates σε ευπαθείς ομάδες (άτομα με χρόνιες παθήσεις, μυοσκελετικά προβλήματα και πόνους, ηλικιωμένους, εγκύους κτλ.), καθώς και τη νέα μέθοδο CoreAlign® στο Flow Studio Pilates.