Βιογραφικό

Η Σόνια Μάρρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό και την μουσική, συγκεκριμένα το μπαλέτο και το πιάνο. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής Κλασσικού & Σύγχρονου χορού Ραλλού Μάνου. Σε όλη την επαγγελματική χορευτική της καριέρα μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές χορού, όπως ο Leonidas De Pian, Anton Stoynov, James De Silva, Μαρία Τσουβαλά, Αλίκη Καζούρη, Ανδρέας Πέρης κ.α. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε εντατικά και με το Flamenco.

Μετά την αποφοίτηση της από την επαγγελματική σχολή χορού, έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις με το Ελληνικό Χορόδραμα, εντός και εκτός Αττικής. Επίσης, συμμετείχε και σε πολλές παραστάσεις χορού στα πλαίσια του φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της χορευτικής της πορείας συνεργάστηκε και με τον χορογράφο Κaroly Vamos συμμετέχοντας σε μουσικοχορευτικό σόου του τηλεοπτικού σταθμού Mega ως χορεύτρια. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την διδασκαλία Κλασικού & Σύγχρονου χορού σε ερασιτεχνικές σχολές και σε πολιτιστικούς συλλόγους στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης οργανώνοντας μουσικοχορευτικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. Επίσης έχει διδάξει παραδοσιακούς χορούς σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνέχισε τη διδασκαλία σύγχρονου χορού και μπαλέτου στο Δήμο Καλλιθέας. Η γνώση συνεχίστηκε παρακολουθώντας σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Μίχος, ο Χάρης Μανταφούνης, η Toula Limnaios, ο Niv Sheinfeld, ο Wim Vandekeybus κ.α.

Το 2016 αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους εκγύμνασης του σώματος, ανακάλυψε τη μέθοδο Pilates. Το δομημένο ασκησιολόγιο και τα οφέλη του Pilates την εντυπωσίασαν τόσο που αποφάσισε να εκπαιδευτεί και να μάθει σε βάθος τη φιλοσοφία της μεθόδου. Παρακoλούθησε λοιπόν το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Pilates AF Studies στο Pilates Matwork & Equipment. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη μέθοδο Pilates και εμπλουτίζει τις γνώσεις της παρακολουθώντας ποικίλα σεμινάρια αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών οργανισμών Pilates, όπως BASI Pilates & AF Studies, καθώς και καταξιωμένων δασκάλων του χώρου, όπως της Diane Nye, του Jean-Claude Nelson, της Karen Clippinger, και της Katia Vasilenko.

Η Σόνια είναι μια εξαιρετική δασκάλα, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία του χορού, γεμάτη ζωντάνια, ενθουσιασμό και αγάπη για το σώμα και την άσκηση. Είναι συνεργάτης του Flow Studio Pilates από το 2019 και διδάσκει Pilates Matwork & Equipment.